אז למה באמת צריך להתעקש ולהתמודד עם שיעורי הבית????
25 במרץ 2018שאלו אותי בתוכנית רדיו בה התראיינתי השבוע
למה לריב, לכעוס, להעביר את שעות היחד המעטות שלנו עם הילדים במשהו שבכלל קשור למסגרת חיצונית. למה להכניס את בית הספר הביתה?
כי בית הספר הוא ההכנה לחיים עבור ילדים ולכן חשוב ללמד אותם איך מתמודדים עם שיעורי בית כהכנה לחיים הבוגרים. תפקידנו, בין שאר התפקידים הוא ללמד אותם איך מתמודדים עם אתגרים גם כשקשה ולא מתאים.
כמה דברים שיכולים לעזור לשפר את הרגלי הלמידה של ילדים עם הפרעת קשב ופעלתנות יתר ADHD:
- שגרה. ילדים עם הפרעת קשב צריכים רוטינה. גם אם אין שיעורי בית, חשוב להקפיד להקדיש זמן ללמידה, אפילו עשר דקות, כדי להפוך את הלמידה לחלק קבוע משגרת החיים של הילד.
- להפוך את הלמידה למשחק. אפשר ליצור תכנית פעולה ולקבוע רף, שאם הילד יעמוד בו הוא יקבל צ'ופרים. כך אפשר להכניס את הילד לאווירה של משחק, רמת המוטיבציה שלו תעלה, והוא יהיה יותר מחויב ו"בתוך הסיפור"
- ללמוד ביחד. ילד עם הפרעת קשב לא ישב בשקט ליד השולחן וילמד (לפעמים אין בכלל צורך לקנות שולחן כתיבה) הוא יעדיף תמיד ללמוד בחברה. כדאי למצוא חבר שיבוא ויוכלו להכין שיעורים יחד, אפשר ממש לעשות תורנויות של למידה משותפת בין ההורים בכתה, כך שכל יום קבוצה של ילדים תלמד יחד בבית אחר.
- לילד עם הפרעת קשב קשה לשבת ולעבוד לאורך זמן – כדאי לעבוד לפי זמנים: 10 דקות לימודים 5 דקות משחק או לסיים עמוד בספר ולעשות הפסקה.
- לארגן ילקוט ליום המחרת בכל ערב. הילד יהיה מוכן ורגוע יותר וככה קל יותר להיזכר במידה וצריך לבוא עם חולצה לבנה או להביא ספר תנ"ך.
- להיעזר בוואטסאפ הכיתתי של ההורים. הרבה ילדים שוכחים, לא מבינים את ההנחיה או לא מספיקים לרשום. הילד שלכם לא היחידי – אל תתביישו לשאול את ההורים האחרים.
- לקחת עזרה. אם אתם לא מסוגלים לעזור לילד ללמוד, תיעזרו באדם חיצוני שכן מסוגל.
אפשר להביא מורה להוראה מתקנת, אפשר לקחת תלמידת תיכון שתעזור, ולא פעם תעשה עבודה טובה לא פחות ממורה מקצועית, כי בנות נוער הן גם דמות לחיקוי עבור הילד. אפשר גם להיעזר בסבים וסבתות. - להגדיר בסדר היום זמן ללמידה עם הילד. זה זמן שבו ההורה יודע שהוא שם את הטלפון בצד, לא נכנס לוואטסאפ ולא לפייסבוק, אלא מתרכז ומקדיש לשיעורים. בדרך זו הכנת השיעורים תהיה גם יעילה יותר וגם תקח פחות זמן.