אמא לא בסדר
12 ביוני 2017"אתמול היה השיא, קבעו בכתה של הבת שלי מסיבת סיום, בחמש אחה"צ בים ומסיבת הסיום של הבן שלי נקבעה לשבע בערב במוזיאון. רציתי להספיק ולהיות בשני המקומות, חשוב לי להיות נוכחת באירועים המשמעותיים בחיים של הילדים שלי, אבל כל המחויבויות של החודש האחרון שלפני החופש גומרים אותי. ברור לי שאם הייתי רואה את הפתק שנשלח ע"י הועד לפני חודשיים, לוודא שמועד המסיבה מתאים לכולם, הכל היה נראה אחרת ונכון שבחודש כזה עמוס, צריך לרשום ביומן ורשמתי וזה נכון שזה לא ענין של חיים ומוות ונכון שהיום מצלמים ושולחים מיד ובכל זאת, הרגשתי אתמול מתוסכלת, שלא יכולתי לתת לכל אחד מהילדים את מלוא תשומת הלב שלי.
זה נשמע כאילו אני כל הזמן מקטרת ועצבנית ושהילדים שלי רק מפריעים לי בחיים, אבל זה ממש לא נכון. אני מאוד אוהבת אותם ואוהבת להיות אתם, אני חווה איתם רגעים מופלאים של צחוק, שמחה ואושר. הרבה הורים שאני מכירה, לא אוהבים את החופש הגדול בגלל היציאה מהשגרה ודווקא אני הכי שמחה כשהחופש מגיע. אני אמא שפורחת כשאין בי"ס, אני נהנית לטייל, להכין, לבנות, ליצור, לשחק ולא אכפת לי שהבית מבולגן. אבל החודש האחרון שלפני החופש הגדול, הוא החודש הכי קשה עבורי. האחריות של לזכור, לסדר, להכין, לקחת, להביא, לא לשכוח, כל ההתנהלות היומיומית מול בתי-הספר, הגנים, הצהרונים והחוגים. עד שמגיע החופש הגדול, אני בבהלה.
כן, חודש יוני מבהיל אותי, אני לא זוכרת מתי יש מסיבה, למי ובאיזה מקום והכי נורא – מה להכין ואיך לעשות שייראה מושקע. אני האמא שמוכנה לתת כל סכום שירצו, רק שלא תיפול עלי האחריות של להכין, לאפות, לחתוך ירקות, להביא ולקחת. כאן נכנס ענין התחרות, כי הרי מה שאכין צריך לעמוד גם בתחרות עם אותן אימהות משקיעות, שנדמה שעמדו יום קודם שעות במטבח והכינו דברים וכאילו שאני, האמא הכי פחות משקיעה, שאין לה זמן לתת למען הילדים שלה.
מה שהורס לי, זו ההתנהלות הלא מאורגנת שלי, שפוגעת בחיים שלי ושל ילדיי וזה הדבר שהכי הכי הכי מתסכל אותי. זה ממש עצוב, אף אחד לא מבין מה הלחץ הזה גורם לי. אני, כאמא, כאדם בוגר, שיש לו אחריות ואני באמת רוצה, משתדלת, מתכננת, מארגנת אבל תמיד בסוף אני מאכזבת, מתאכזבת ונשברת. התחושה של "אני האמא הלא בסדר" – גומרת אותי."
בואו נתכונן לחודש הקשה הזה ,כמו למבצע צבאי –
- נכין טבלה גדולה לחודש יוני ונתלה אותה במקום מרכזי בבית.
- נצלם אותה כל פעם שנכניס אירוע חדש.
- נתן לכל אחד מבני המשפחה צבע וכל אירוע שנוגע אליו, יתווסף מידית לטבלה בצבע המתאים.
- נשתף את הילדים בהחלטות שקבלנו.
- בקשו עזרה מהמשפחה, מחברים מבייביסיטר, מטפלת – שיהיה לכם גיבוי לזמנים שתצטרכו עזרה.
- קבעו הרגל – לקרוא כל בוקר וכל ערב את לוח הזמנים הצפוי.
- אל תדחו אירועים לחודש יוני ופנו אותו ממשימות שלא קשורות לדברים של הילדים וביה"ס.
- שמרו את הלוח כדי שתוכלו בשנה הבאה לזכור עם מי הייתם ומה עשיתם.
- הצטרפו לוועד הכתה או שמרו על קשר עם חבר בוועד, כדי להיות מעודכנים וכדי לעדכן אותם.
- אם אתם אוהבים לתת מתנה קטנה למורה, לחברים – צרו לכם מגירת מתנות קטנות והקפידו לשמור בה מבחר מתנות שתוכלו לשלוף בכל הזדמנות שאתם נזכרים ברגע האחרון.
כדי שהדברים יתנהלו כפי שהיינו רוצים, אנחנו חייבים לעבוד בזה, להשתמש בכלי עזר ולהפוך את ההתארגנות לחלק מהחיים שלנו.
נשמח לקבל מכם עוד רעיונות שעובדים בשבילכם, להתארגנות בחודש יוני.