בלגן בראש

"יש לי בכל רגע נתון מיליון מחשבות בתוך הראש, לא מצליח להוציא אף אחת מהן לפועל.

 

זה לא יום, לא שבוע, לא חודש, לא שנה, זה תמיד ככה, 24 שעות, 7 ימים בשבוע.

 

אני בן 35 עם 4 תארים לא גמורים ועדיין לא מצליח להוציא רעיונות לידי ביצוע. כשאני קם בבוקר, אני תמיד בתחושה שהיום זה יקרה, היום סוף סוף אני אצליח להסביר את עצמי לעולם ואמצא דרך להוציא את המחשבות שלי מתוך הראש ולהפוך אותן לתכנית לביצוע.

 

אני כבר אבא לשני ילדים, אני רואה את זה משפיע על כל ההתנהלות שלי מולם ובעיקר מול אשתי. התחושה הזו של הדימוי העצמי, היא כל כך פגועה, שמכל דבר אני מתעצבן, אני מדבר לא יפה ובקיצור אני כועס על העולם.

 

אני מרגיש איך זה משפיע על הקשר שלי עם הילדים שלי ואיך אני מגדל את אחד מהם, שהוא בעצם השיבוט שלי, לגדול להיות בדיוק כמוני. אני יודע שהגיע הזמן להתמודד עם זה, כי

 

אני רוצה לעזור לבן שלי להתמודד אחרת."

 

הסתכלתי עליו ואמרתי – "זאת הפעם הראשונה שאני שומעת אותך מניח את הדברים על השולחן ולא מאשים את המורה של הילד, את אשתך, את ההורים שלה, את הילד… אני חושבת שאתה בכיוון הנכון. בדרך להכרה בקושי שלך. זהו הצעד הראשון, צעד אמיץ מאוד לכיוון השינוי."

 

מה הם השלבים להתמודדות מועילה ומקדמת ?

  1. מוכנות – מודעות לקושי מובילה ללקיחת אחריות, זו פריצת הדרך להתחלת תהליך.
  2. איסוף ידע – ידע נוצר מהתעניינות, משאילת שאלות, מקריאה וחיפוש מידע – הכל במטרה ללמוד ולהכיר את הקושי, כדי ללמוד להתמודד אתו.
  3. אמון ביכולת – ידע ומודעות בונים את האמון ביכולת לשנות.
  4. כלים להתמודדות – בשלב זה ניתן למצוא וליצור כלים אישיים להתמודדות ולהתאים אותם לאורח החיים שלנו וליכולות שלנו.
  5. התמדה והקפדה – הדבר החשוב ביותר הוא לדבוק בכלים, להתמיד בשימוש בהם ולהקפיד על כל פרטי הביצוע ובכך להפוך אותם לשגרת חיים.

 

בואו נדאג שהחיים שלנו יהיו מעוגנים בעוגנים חזקים, שאותם נהפוך לאורח חיים ומהם ניצור את הרוטינות שיחזיקו אותנו וישמרו עלינו.

 

    תפריט נגישות