חג שבועות

תקופה ארוכה שלא נפגשנו עם משפחה וחברים.
עם ההקלות האחרונות כבר ניתן להיפגש וליהנות מהביחד, כמובן תוך שמירה על הכללים ועל המבוגרים.
חג השבועות הזה הוא הזדמנות להתכנסות משפחתית מחודשת, אחרי החג האחרון אותו חגגנו בזום, אפשר שוב להוציא את הבגדים היפים והחגיגיים מהארון.

המסורת מכתיבה קוד לבוש לבן, הכנת ארוחות המבוססות על מאכלי חלב.
תמיד יש את מי שיכין מתכון חדש מתכנית טלוויזיה או ממתכון מסובך שרץ לו באינטרנט. כמובן שלא נשכח את כל התבשילים המסורתיים שחייבים שיהיו וכך מבלי שנרגיש שולחן החג שלנו מתמלא במאכלים בצבעים שונים, שמדיפים ריחות מגוונים ומגרים.
איזה כיף זה!

האמנם? תלוי למי…
אחת האימהות כותבת לי:
"כשאנחנו מגיעים לארוחת חג עם הילדים (כולם עם הפרעת קשב ופעלתנות יתר ADHD), אני תמיד נכנסת לכוננות. זה מתחיל בבגדים הלבנים, שאני פוחדת שיתלכלכו לפני שכולם יראו כמה הם יפים,
אז אני דרוכה ומראש קצת בלחץ.
כל המשפחה נפגשת, זה מלא שמחה וכיף אבל גם יוצר אווירה עמוסה.
אח"כ מגיע עניין האוכל, מלא אוכל, מלא צבעים, ריחות והרבה דברים לא מוכרים.
הילדים מתחילים להתבלבל, לא תמיד מוצאים מה לאכול, ולא רוצים לנסות כלום, ומתחילים ממש להיות רעבים וגם לנדנד – מה עושים ?"

כמה טיפים לחג –
1.פוחדים שהבגדים הלבנים יתלכלכו ?
לא חייבים ללבוש את הבגדים הלבנים הכי יקרים, קנו כמה חולצות טריקו לבנות פשוטות וכך לא תחששו שיתלכלכו. תמיד אפשר להחליף חולצה ובבית לכבס הכל.
כדאי גם להצטייד במגבוני ניקוי מיוחדים להסרת כתמים בתיק. זה תמיד טוב שיהיה איתכם.

2.המפגש מתחיל מאוחר והילדים רעבים ולא תמיד יש להם מה לאכול?
תנו לילדים לאכול משהו קטן לפני הארוחה, עוד בבית. כך הילדים לא יגיעו רעבים וחסרי סבלנות ואז עוד יגלו שיש עיכוב בארוחה, בגלל הדודים שמאחרים ועל השולחן מחכות להם כל מיני "הפתעות" שהם בכלל לא אוהבים..

3.לילדים קשה לשבת כל זמן הארוחה?
אם אתם מארחים זה מאוד נוח להגיש בשולחן מרכזי המשמש כמזנון, כך כל אחד יכול להרכיב לעצמו את המנה שהוא אוהב. והכי חשוב – לא צריך לשבת שעות ליד השולחן. ואפשר לקום כמה פעמים שרוצים ולקחת עוד משהו משולחן ההגשה המגוון.
אם אתם מתארחים – אפשרו להם לקום כשסיימו לאכול, הביאו אתכם משחק חדש או חומרי יצירה מתאימים שיהיה להם משהו מסקרן להשתעשע בו בזמן שאתם עדיין אוכלים.

4.הילדים מתרחקים משולחן החג בגלל המראות או הריחות?
אז בואו נדאג קודם כל, שלצד כל הדברים המורכבים יהיה מאכל פשוט ומוכר שהם אוהבים ומתאים לילדים. למשל פסטה ברוטב עגבניות או פסטה ללא רוטב בכלל (לצד הפסטה ברוטב שמנת גבינות וסלומון..), או גבינה צהובה פחות פיקנטית, פיצה ללא תוספות מוזרות.
אם אתם מתארחים, הביאו אתכם מאכל אחד לפחות, שהילדים שלכם אוהבים. זה מסיר מכם את הדאגה ונותן להם בטחון שיש משהו שהם אוהבים ומכירים. ובכל מקרה, אל תכעסו עליהם אם לא ירצו לטעום מכל המאכלים המיוחדים, זה באמת לא ממש משנה.

ככל שנבין את הקשיים האובייקטיביים של הילדים עם הפרעת הקשב –
ויסות חושי, ויסות רגשי, אימפולסיביות ,התארגנות וניהול זמן.
ככל שנבין שכל אלה אינם רק אבחנות שכתובות באבחון, אלא ביטויים אמיתיים של קשיים המשפיעים בחיי היומיום,
כך נוכל לקחת את הקשיים מראש בחשבון ולהתייחס אליהם בצורה רצינית ומשמעותית, נתארגן ונהיה מוכנים לכל מקרה שעלול להתרחש ונתנהל מתוך שליטה ולא מתוך אימפולסיביות.

אז ילדינו יהיו מחוזקים יותר ובטוחים יותר.
הם ייהנו וכך גם אנחנו.

חג שבועות שמח !! חג שבועות נושא אופי חקלאי וחברתי, ובעזרתו אפשר להסביר לילדים ערכים חשובים הקשורים לאהבת הארץ, למתן לעניים, יחס לזרים, חשיבות החי והצומח לאדם ועוד מסרים.

    תפריט נגישות