באיזה שלב אתם נמצאים?

הפרעת קשב וזוגיות

6 בנובמבר 2016

הפרעת קשב וזוגיות

החיים במחיצת אדם עם הפרעת קשב ופעלתנות יתר (ADHD) הם קרקע פורייה להתנגשויות אינסופיות, לא כל שכן כאשר מדובר בבן או בת הזוג. כמו שקורה לא מעט, חלק מהתכונות שהסעירו אתכם בתחילת מערכת היחסים עומדות להתיש אתכם בהמשכה; זה נכון שבעתיים לגבי בן זוג עם הפרעת קשב. היצירתיות שלו, האנרגיה האינסופית שלה, המזג החם שלו, האימפולסיביות שלה; כל מה שהיה נראה מלהיב ומקסים, עלול להציב מהמורות לא פשוטות בחיי היומיום הזוגיים המשפחתיים שלכם.

הקושי להקשיב: הפרטנר עלול לחוש שמזלזלים במה שיש לו לומר, בשעה שלמעשה חוסר הסבלנות להמשיך שיחה מעבר לדקות ספורות הוא עניין נוירולוגי, אובייקטיבי.

הקושי להשלים משימות: הפרעת קשב מובילה לליקויים בכישורי הארגון ולנטייה לשכחנות. בן הזוג שחי עם הפרעה כזאת עלול לשכוח את יום ההולדת שלה את יום הנישואים או את זה שביקשת ממנו לעבור בסופר בדרך הביתה מהעבודה ולהביא חלב. השכחנות הזאת עלולה להתפרש, בטעות כמובן, כחוסר אכפתיות.

הקושי לנהוג באחריות: יש אנשים עם הפרעת קשב ששוכחים לשלם חשבונות, להרחיק את האקונומיקה מהמטבח כשהילדים מסתובבים בבית וכו'.

הנטייה לאימפולסיביות: אנשים רבים עם הפרעת קשב זקוקים תמידית לגירוי ולא לוקחים בחשבון את השלכות מעשיהם. מה שעלול כמובן לגרום להתנהגות חסרת אחריות, למשל לנסוע במהירות מופרזת גם אם הילדים באוטו.

הקושי בוויסות רגשי: גורם לכך שוויכוחים קטנים יוצאים בקלות משליטה והיחסים מתאפיינים באי־הבנות רבות ובאובדן עשתונות.

איך יוצאים מהפלונטר ?

אם לאחד מבני הזוג יש הפרעת קשב הוא חייב קודם כל ללכת לטיפול פרטני כדי שיוכל לחיות טוב יותר בעולם, ומתוך זה גם עם בן/בת הזוג. הוא לא יכול לצפות לכך שבן/כת הזוג פשוט׳ יסתגל׳ אליו, הוא צריך לקחת אחריות ולטפל בעצמו בעזרת איש מקצוע. זה אומר לבדוק את אופציית הטיפול התרופתי ולעבור תהליך עמוק של הבנה ומודעות למצב כדי לקחת שליטה בחזרה ולעבור התעצמות שתשפר את התפקוד בעולם הזה.

בשלב השני מומלץ ללכת לטיפול זוגי כדי לקבל שיקוף ברור של הקשיים ולאמץ טכניקות התמודדות נכונות, למשל להתנהל תוך התבססות על החוזקות של כל אחד מבני הזוג ועקיפת הקשיים. כשיש הבנה עמוקה ואמיתית של הקשיים, אפשר להגיע לחלוקת תפקידים מותאמת יותר,למצוא פתרונות לפרקטיקה של החיים כדי לחוות פחות טינה ותסכול. בנוסף, כדאי להיעזר ברשימות מטלות יומיומיות או שבועיות. אלה צריכות להיות מפורטות וברורות, כולל רישום מי עושה מה ומתי.

מומלץ, שחלוקת התפקידים תתבסס על היכולת ליהנות מהמשימות. יש מי שנהנים לעשות קניות ויש מי שקל להם לשלם את החשבונות . התחשבו בכך כשאתם מחלקים ביניכם את מטלות היומיום הללו.
אחרי ככלות הכל, אנחנו מדברים פה על אהבה.