לקראת החזרה ללימודים
20 באוגוסט 2021"את יודעת כמה ציוד יש לנו בבית? אני יכולה לפתוח חנות למכשירי כתיבה מכל הציוד שקנינו בשנים האחרונות. כל שנה יוצאים דברים חדשים שאנחנו מתפתים לקנות – לוגואים חדשים, דמויות שהילדים אוהבים. הכל כל כך זול, יש תחושה שאפשר לקנות ולקנות בלי לחשוב וזה כל כך כיף. יש את כל חנויות הסטוק למיניהן שאפשר להעמיס עגלות והילדים נהנים להעמיס בלי חשבון. אנחנו לוקחים אתנו את הרשימה שהילדים הביאו מביה"ס וזה תמיד רק הבסיס לשינויים. ברגע שנכנסים לחנות, אנחנו לא נשארים צמודים לרשימה, הכל מפתה וכשאנחנו מגיעים לקופה, זו תמיד הפתעה, הכל כל כך זול ואני תמיד מצפה לחשבון קטן יותר.
חשבתי ללכת לקניות לבד, בלי הילדים, אבל ברור לי שהילדים חייבים להיות שותפים לקניה הזו כי זה חלק מההתכוננות שלהם לחזרה ללימודים. אני לא רוצה השנה שוב להגיע לתשלומים הגבוהים האלה, שאני משלמת עליהם חודשים אח"כ, אנחנו כמשפחה ממש לא יכולים לעמוד בזה ולכן אני לא מחליטה ודוחה ודוחה את הקניה הזו".
אנחנו כבר עמוק בתוך המחצית השנייה של החופש הגדול, כבר כמעט סוף החופשה.
כל מבצעי "חוזרים ללימודים" קורצים לנו. זה הזמן, חייבים לעשות את זה! עצם הפעולה תכניס את הילדים למוטיבציה לקראת החזרה לשנת הלימודים. אז איך נעשה את זה מבלי להיכנס להוצאות שלא נוכל לעמוד בהם?
נתחיל בפעילות עם הילדים, נרכז את כל מאגרי הציוד המשרדי שאספנו לאורך השנים – קלמרים, מחקים, שדכנים, טושים, מחדדים, מחברות, קלסרים, דפים ועוד הרבה כמותם. נעשה סדר, נעבור על המאגר שצברנו ונמיין :
– האם הציוד תקין? טושים כותבים, שדכן לא תקוע, עפרונות באורך המתאים..
– איזה שימוש אפשר לעשות בציוד שכבר לא מתאים לי? האם יוכל לשמש כטיוטה, או לשימוש ביתי בלבד?
– אולי יש דברים שנוכל לתרום לנזקקים?
– מה עדיין חסר לנו לתחילת השנה? עכשיו זה הזמן לדייק את הרשימות שלכם ולהתאים אותה לרשימה שקבלנו מביה"ס.
– פנו זמן לקניית הציוד, אל תלכו כשאתם בלחץ של זמן וקחו אתכם את הרשימה שהכנתם –
1. הקציבו לכל ילד תקציב קטן לגלישה מעבר לרשימה שנקבעה. ממליצה לתת לילדים מחשבונים או פנקסים קטנים, שיוכלו לחשב כמה נשאר להם לקניה שמחוץ לרשימה.
2. ברשימה שלכם – סמנו/מרקרו/מחקו יחד עם הילדים כל פריט שרכשתם.
3. חשוב שאנחנו ההורים ניצמד לרשימה שהכנו בבית ונדאג שלא נחרוג ממנה.
לעתים שווה לקנות מעט מכל דבר לפני תחילת השנה וכך להשאיר את ה"זכות" להשלים את הקניות לאחר תחילת השנה, כשיתגלו כל הדברים החסרים.
זה בדיוק הזמן להחליט ולהדגיש מראש שאנחנו נצמדים לרשימת הקניות שהכנו, וללמד את הילדים צרכנות מחושבת. כלומר, לשאול לפני שרצים לקופה "האם באמת אני צריך את זה?".
חשוב לזכור ולהזכיר – מהכסף שחסכנו על קניות לא הכרחיות נוכל לקנות דברים אחרים שרצינו, לצאת לבילויים או לחסוך למשהו גדול שאנחנו רוצים.
למדו את הילדים שחוויית קניות יכולה להיות מהנה ומספקת גם כשהקניה מצומצמת. כך תלמדו אותם ליהנות מדברים קטנים, לשמוח מדברים פשוטים ולצפות לעוד.