ספונטניות אהובתי

"אני בחורה ספונטנית, אוהבת מאוד שינויים. אבל כשמגיע רגע האמת וצריך לבצע, אני נכנסת ללחץ. אחרי שהכל נגמר, אני שוכחת הכל (ממש כמו אחרי לידה). כך זה חוזר כל פעם מחדש, אני מוצאת את עצמי במצב שבו אני מבולבלת, מבוהלת, עצבנית, מתוסכלת ומותשת, כל הבית מושפע ממני – הילדים, בעלי, המשפחה המורחבת, הבנק – כולנו סיר לחץ.
ככה היה כשמכרתי את האוטו כי בא לי להחליף מכונית. נאלצתי להתמודד עם שינוי הביטוח, העברת הבעלות, פינוי האוטו הישן, אבזור האוטו החדש, תיקונים, מכירת האוטו הישן, סיפורים של מכונאים ובסוף הייתי כל כך מאושרת באוטו החדש, ששכחתי מהכל.
כששינינו את הצמחים בגינה, אותו סיפור – לחצתי על בעלי שיחליף את כל הגדר החיה מסביב לדשא, כשהוא עקר הכל, פתאום היינו חשופים לרחוב ונכנסתי לפחדים, שאנחנו חשופים, שהצעצועים בגינה ייעלמו, לא חשבתי על כל הדברים האלה מראש. כשראיתי למה זה גרם, לחצתי עליו שימהר וישתול שם שיחים גבוהים, רק להחזיר את השקט הביתה. זה היה גם כשהחלטתי לשפץ את הסלון. כשהזזנו את הרהיטים, פתאום הבלגן הפחיד אותי, איבדתי את הביטחון בהחלטות שלי, פחדתי שהריהוט שקניתי יחנוק את המרחב – בקיצור רק רציתי שהכל ייגמר.

אבל הכל מתגמד עכשיו, כשאנחנו עוברים דירה. שנה שלמה שיגעתי את בעלי שאנחנו צריכים לעבור לדירה גדולה יותר, שיהיה מספיק מקום לילדים, שתהיה לנו פינת עבודה. נפלה לנו הזדמנות נדירה וקנינו את דירת חלומותינו – במיקום הכי טוב, בגודל האופטימלי, עם שכנים מהממים – בקיצור, קנינו. חיכינו חצי שנה עד לרגע הגדול ועכשיו אנחנו חודש לפני המעבר. פתאום אני בלחץ – הלוגיסטיקה, התכנונים, הטלפונים, הקניות, הבחירות שצריך לעשות – מאיפה מתחילים ??"

מיכל היתה מוצפת, אי אפשר היה להשחיל מלה. היא היתה צריכה לפרוק את הכל. היא בעיקר כעסה על עצמה, על ההתנהלות שלה, איך שהיא מכניסה את עצמה ואת כל המשפחה לבלגן ולמתחים בלתי אפשריים. בנוסף לכך, בעלה נועם כל כך אוהב אותה ואת הרעיונות שלה, שהוא זורם אתה ומשבח אותה על היותה ה"מנוע" של הבית ובזכותה הם מקדמים דברים בבית.

הרעיונות של מיכל מצוינים ונפלא שהיא מניעה את הבית, רק נצמצם את המחירים שכולם משלמים בדרך –

  • מחליטים שכל יום הולדת של מיכל (או כל יום אחר שמסמל התחלה), היא מכינה רשימת חלומות.
  • יחד עם נועם הם מסדרים את הרשימה לפי סדרי עדיפויות ומחליטים מה הם יכולים לעשות השנה ומה נכון להם מבחינה תקציבית ומבחינת המשפחה.
  • נעזרים בעזרה מקצועית לתכנון התקציבים (לדוגמה – אפליקציות, עמותת פעמונים, יועצים בבנקים, שמתמחים בניהול תקציב משפחתי).
  • לפני שמתחילים מהלך, מדברים עם משפחה, חברים ואחרים שכבר עברו את התהליך, כדי שיספרו לנו את החוויות שלהם וכך נקבל עצות ונייעל את הדרך.
  • עושים רשימות נפרדות לכל שלב בתהליך – מה צריך, מי אחראי, הערכת עלויות (ומגזימים בהערכה).
  • קובעים מול לוח השנה מועד מתאים לכל פרויקט ומתכננים גם את זמן ההכנות לפרויקט.
  • מתחשבים בכל הגורמים שיכולים להשפיע על השגרה בבית.
  • נצמדים לרשימות ומעדכנים אותן כל יום.
  • פותחים קופת חסכון לדברים הספונטניים שיצוצו במרוצת השנה. מקפידים לעמוד בתקציב שנאסף בקופה.

זה לא פשוט, תמיד יהיו הפתעות ואי אפשר לתכנן הכל, אבל ככל שאנחנו נשאל את השאלות, נתייעץ וניעזר בחברים, משפחה ויועצים מקצועיים, נצליח לעבור את כל האירועים שבדרך בצורה המיטבית.

    תפריט נגישות