פינוי מקרר

"את יודעת כמה מריבות היו נחסכות בבית שלנו אם היא רק היתה עושה רשימה לפני שהיא היתה הולכת לסופר ? זה לא שהיא לא מודעת לזה שהיא צריכה לעשות רשימה, אבל אף פעם זה לא קורה. אנחנו קובעים ללכת ביחד לעשות קניות כי אני לא רוצה שהיא תסחוב, כי שנינו מגיעים עייפים אחרי העבודה ואני רוצה להקל עליה. אני גם מכיר את ה"נזקים" הכלכליים כשהיא הולכת לבד. זה משגע אותי לגלות כשאנחנו מסדרים את הקניות בבית, שכבר יש שני בקבוקי קטשופ בארון, סוכר אחד ברזרבה והיא שוב הוסיפה לעגלה "שיהיה".

בהתחלה אני הייתי עושה את הרשימה, הייתי הופך את זה למבצע, הייתי מתחיל בלעשות סדר במקרר, בודק מה יש בארונות במטבח, מה בתוקף ומה לא ומסדר. שעות הייתי מתארגן עד שהיתה לי רשימה. זו היתה תמיד רשימה מצוינת, ממוקדת, מסודרת, ברורה, מדויקת, מושקעת. אשתי רק היתה צריכה להוסיף לי את רשימת המצרכים שהיא רוצה לבישולי השבוע. אבל – זה שגע אותה, רק המחשבה שהגיע שוב זמן "הכנת הרשימה" הכניס אותה ללחץ והמון התנגדויות. היא אמרה שהיא מעדיפה להכין רשימה בסיסית ובסופר להשלים תוך כדי הטיול לאורך המדפים, לקבל רעיונות ולהוסיף לעגלה. כך נח לה. לא יכולתי להתמודד עם זה, אז החלטנו שהיא אחראית על רשימת הקניות ואני כבר לא מצטרף אליה כי אני משתגע מהבזבזנות, והקניות האימפולסיביות. לכן אנחנו כאן, אני לא מוכן להמשיך לרדוף אחרי המינוסים בבנק ואשתי לא רואה את הבעיה. היא מתעקשת להמשיך בדרך שלה, מבלי להבין שהיא פוגעת בתקציב המשפחתי ובהתנהלות הכלכלית בבית".

הדבר הראשון שצריך להבין זה שיש יותר או מדרך אחת להתמודד עם קשיים. כשאנחנו נתקלים בקושי, כל אחד בוחר דרך אחרת. זה הזמן לעזור לשני ולא לוותר, לא לסגת ולא להימנע. כי הימנעות ויציאה שלי מן המשחק תגרום לכך שהשותף שלי יישאר לבד וימשיך לעשות רק את מה שהוא יודע ולא יהיה מי שיאזן אותו.

אין טעם לשבת מהצד ולראות איך בחירות מובילות לפגיעה במשפחה, רק כי אני רוצה להוכיח שהדרך שלי נכונה. צריך להתחיל ממקום של פתיחות, של הבנת האחר, בלי לכעוס, לבוא בגישה שאנחנו רוצים לעשות שינוי. רק כך כשלא נטפח התנגדות אלא שיתוף ומוכנות, רק כך נוכל לפעול בדרכים משותפות.

נכון שיש כאן הרבה מאוד ענין רגשי כי כל אחד בטוח שהדרך שלו הכי נכונה, אבל אם נצליח להיפתח מעט, נוכל מצא את הדרך לתמוך ולאזן אחד את השני.

אז איך בכל זאת עושים קניות אפקטיביות ?

  1. נחליט מה תדירות הקניות (פעם בשבוע או פעם בשבועיים).
  2. נכין רשימת מצרכי יסוד שחייבים שיהיו תמיד בבית. (לכולנו יש אותם)
  3. נשתמש באפליקציות שמתאימות לכולם – כמו KEEP של גוגל.
  4. נקבע מי האחראי על בדיקת המלאי בבית ועדכון הרשימה בהתאם.
  5. להרבה אנשים לא מתאים ללכת לעשות קניות – תעשו קניה אינטרנטית
    (בסופו של דבר זה יוצא יותר זול !) –

    • אין פיתויים בדרך.
    • אתם בבית ויכולים לבדוק מה חסר תוך כדי הקניה.
    • ניתן לעקוב מיידית אחר אחר הסכום של הקניה.
    • הרשימה הבסיסית נשמרת.
    • תמיד יש אפשרויות בחירה בין מוצרים דומים.

תזכרו שההתנהלות שלכם מהווה מודל לילדים, לכן הקפידו להתנהל בצורה מסודרת, מאורגנת ואחראית. כדי לנווט בית – ההתנהלות חייבת להיות משותפת.

    תפריט נגישות