שלום כיתה א'

"הסתכלתי על הגור הקטן, שסיים את הגן לפני חודשיים בסך הכל, ועוד רגע עולה לכיתה א'.
במהלך החופשה הוא כאילו בגר. אוצר המילים שלו גדל, הבקשות שלו הפכו מדויקות יותר, הוא משחק משחקים אחרים, מבקש ספרים שונים. הוא מלא בסקרנות וכל הזמן מצייר, בונה, מרכיב, מדביק, מבריג, ממש טועם מכל הבא ליד. בקיצור, הגור כבר בן אדם.
ההתרגשות שלו לקראת בית הספר בשיאה, הוא כבר לא יכול לחכות יותר ומחכה לגלות עולמות חדשים, מרתקים ומאתגרים, ואני חושבת לעצמי: הנה זה עוד מעט קורה, ומפחדת שזה ייגמר לו, ייעלם. אני חוששת שהמסגרת המחייבת של בית הספר תגרום לו לאבד את זה.
אני חושבת לעצמי: מה אנחנו ההורים צריכים לעשות כדי שזה יישאר, שהילד שלנו יידע גם ליהנות מהלמידה בכתה, להיות מאושר, לגלות עולם חדש, ובכל זאת לדעת להסתדר גם במסגרת של גבולות. עלינו האחריות לעזור לו להתמודד עם מסגרות."
אז מה אנחנו יכולים לעשות לקראת בית הספר???
קודם כל נהיה רגועים ונשדר את הרוגע הזה לילד.
ככל שאנחנו מתרגשים ומספרים לכולם, גם הילדים מתרגשים יותר ויותר. ההתרגשות הזו עלולה לגרום להם להרגיש חוסר ביטחון, כי הכל חדש עבורם: המורה, הכיתה, המקום, סדר היום והמון חברים חדשים.
נגייס עזרה מסביב. נגייס את האחים הגדולים שיספרו לאחיהם הצעיר חוויות טובות שהיו להם בימים הראשונים בכיתה א' – דברים מצחיקים, חיוביים ומעניינים שקרו להם, כך שהילדים ירגישו יותר בטוחים בימים הראשונים.
נפגיש ילדים מאותה כיתה עם הילד שלנו.
כך יהיה לכולם קל יותר, אולי אחד מהם יהפוך להיות חבר טוב אפילו עוד לפני שיתחילו ללמוד.
נהיה קשובים יותר.
ככל שיתקרב היום הראשון בכיתה א', הילדים שלנו יהיו יותר נרגשים, יהיו להם המון שאלות. מאוד חשוב שנהיה זמינים עבורם וניתן להם תשובות. נפנה כמה שיותר זמן לשאלות שמטרידות אותם: זמן אמיתי: בלי טלפונים ניידים ועיסוקים אחרים.
לילדים קשה מאוד להתחיל ולשתף ובטח לא בזמן שאנחנו עסוקים במשהו אחר.
כשהילדים במצב כזה של מתח וחששות, הם מאוד זקוקים לחיבוק שלנו, תנו להם כמה שיותר, אפילו תושיבו אותם עליכם או תנו להם שעה אישית של תשומת לב… תזכרו שלמרות שהילד שלכם עולה לכיתה א' והוא כבר "ממש גדול", הוא זקוק לחיבוק כדי שיהיה לו קל יותר לשאול את השאלות שמטרידות אותו.
נעשה איתם סיור היכרות בבית הספר ובסביבתו.
נלמד ביחד את המסלול הכי נוח להגיע לבית הספר, נערוך סיור בבית הספר – בחדרי הכיתות, בחדר המורים ובשירותים. נראה איפה נמצאות ברזיות המים בחצר, נראה את מגרש המשחקים – כך הסביבה כבר לא תהיה זרה לגמרי, והילד ירגיש שייך יותר. אם ניתן ללכת אפילו פעם נוספת ולקחת אתכם כדור או כל משחק אחר ולהעניק להם ביטחון והיכרות עם הסביבה החדשה.
נתרגל איתם ישיבה בכיתה על ידי משחקים שקטים.
נשחק ביחד בכל מיני משחקי קופסא/קלפים. כך נלמד אותם לשבת הרבה זמן ולהתעסק בדבר אחד, שיתרגלו לישיבה ממושכת כמו בכיתה. מומלץ גם ללמד אותם לקרוא שעון ולקבל תחושה של זמן.

    תפריט נגישות