מורה יקרה, יש לך תלמידים שמאובחנים עם הפרעת קשב?  שבי יחד איתם, נסי להבין מה מפריע להם ובאיזה תחום: לימודי, התנהגותי, רגשי…  קבעו יחד עקרונות עבודה, נסו למצוא יחד מה ניתן לעשות כאשר התלמידים במצוקה. כתבו הכל, נסחו הסכם הגיוני שניתן לעמוד בו.

קראו עוד

סביבה בטוחה בכיתה

מורה יקרה, את חייבת לייצר בכיתה סביבה בטוחה ומאפשרת לצד גבולות ברורים ולא מתפשרים, לכל פעולה יש תגובה. אין עונשים, יש תגובות שרלוונטיות באופן ישיר למעשה שנעשה. לדוגמה:  המעשה: התחצפות למורה בשיעור.  התגובה: מציאת דרך יצירתית לבקש סליחה. המעשה: הצקה לחבר.  התגובה: שיחה עם המורה ושיקוף ההתנהגות. חשיבה ביחד על פיצוי החבר.

קראו עוד

תכנון קדימה

תכננתם ללמוד בערב וגיליתם שלחברה הכי טובה שלכם יש הדלקת נרות משפחתית באותו יום? אתם לא לבד! הסוד הוא תכנון קדימה – תכננו לוח שנה אקדמי אישי עם כל המשימות והדברים האישיים שלכם, כדי שתוכלו להיות מסונכרנים.

קראו עוד

אתם מכירים את המקרה הבא? מכירים את זה שהכנתם את כל מה שאתם צריכים בשביל להתחיל ללמוד אך לא מצליחים להתרכז בגלל הרעש מסביב? למצב זה יש פתרון שיכול להתאים לכם והוא – אביזרים מבודדי רעשים. בפוסט זה נרצה נציג מספר אפשרויות לאביזרים מסוג זה. ▪ אטמי אוזניים – 1. ישנם אטמי אוזניים משעווה או […]

קראו עוד

מאחרים ללימודים? ריכזנו לכם כמה טיפים להתארגנות ביעילות: אם ניתן, הכינו מראש את הארוחה שאותה תיקחו ללימודים. הכינו בערב את הבגדים שאותם תרצו ללבוש למחרת. ארגנו ערב מראש את התיק ללימודים. הימנעו מצריכת קפה, שימוש בנייד ונטילת תרופות ממריצות לפני השינה. אם אתם לא מצליחים להתעורר בבוקר מהשעון המעורר, ניתן להשתמש בשעונים מעוררים מיוחדים הדורשים […]

קראו עוד