חברים, זכרו – התאמות ולא הקלות!  נסו לדמיין את הסיטואציה הבאה: סטודנט עיוור יושב לעשות מבחן מודפס על דף, והוא יכול לענות על המבחן רק באמצעות כלי כתיבה. כמה יקבל הסטודנט במבחן? אפס!  הוא לא יכול לראות את השאלות או לענות עליהן. עכשיו תנו לאותו סטודנט בוחן שמקריא לו את המבחן ואפשרות לענות על השאלות […]

קראו עוד

יש לי שאלה שאני חייב לשאול את המרצה… מכירים את זה שאתם נזכרים בשאלה ממש חשובה שאתם רוצים לשאול את המרצה כשאתם רואים אותו דקה לפני שמתחיל השיעור? אתם פונים אליו והוא עונה לכם בחוסר סבלנות. שוב אתם נשארים בתחושה שהמרצה אטום ולא רוצה לעזור. הזמן והמקום שבו אתם בוחרים לעשות את הפנייה למרצה משפיעה […]

קראו עוד

מורה יקרה, יש לך תלמידים שמאובחנים עם הפרעת קשב?  שבי יחד איתם, נסי להבין מה מפריע להם ובאיזה תחום: לימודי, התנהגותי, רגשי…  קבעו יחד עקרונות עבודה, נסו למצוא יחד מה ניתן לעשות כאשר התלמידים במצוקה. כתבו הכל, נסחו הסכם הגיוני שניתן לעמוד בו.

קראו עוד

סביבה בטוחה בכיתה

מורה יקרה, את חייבת לייצר בכיתה סביבה בטוחה ומאפשרת לצד גבולות ברורים ולא מתפשרים, לכל פעולה יש תגובה. אין עונשים, יש תגובות שרלוונטיות באופן ישיר למעשה שנעשה. לדוגמה:  המעשה: התחצפות למורה בשיעור.  התגובה: מציאת דרך יצירתית לבקש סליחה. המעשה: הצקה לחבר.  התגובה: שיחה עם המורה ושיקוף ההתנהגות. חשיבה ביחד על פיצוי החבר.

קראו עוד

תכנון קדימה

תכננתם ללמוד בערב וגיליתם שלחברה הכי טובה שלכם יש הדלקת נרות משפחתית באותו יום? אתם לא לבד! הסוד הוא תכנון קדימה – תכננו לוח שנה אקדמי אישי עם כל המשימות והדברים האישיים שלכם, כדי שתוכלו להיות מסונכרנים.

קראו עוד

תפריט נגישות