נעים להכיר – ארגונומיה
30 בדצמבר 2021מי מפחד ממילים ארוכות?👻
נעים להכיר- ארגונומיה
לא מדובר בשיטת קיפולי נייר ולא בעולם הצומח,
אלא במדע העוסק בחקר היחסים שבין בני אדם לסביבה. כמרפאים בעיסוק אנו מבינים כי עלינו לארגן תחילה את הסביבה בה נבצע את המטלה.
אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לארגן את סביבת הלמידה:
~ סידור עמדת הלמידה הביתית – בעת שימוש במחשב נייד, והשתמשו בערימת ספרים והגביהו את מסך המחשב לגובה העיניים וזאת כדי למנוע צורך בפיתול הראש בזמן הישיבה.
~ שבו בצורה נוחה – התאימו את זווית וגובה המשענת כדי לספק תמיכה לגב. אם לא ניתן לכוון את משענת הכיסא, הוסיפו תמיכה של כרית לגב התחתון.
~ וודאו שיש תמיכה לאמות בזמן ההקלדה – השענו את האמות על ידיות הכיסא או על השולחן. תמכו את כפות הרגליים על הרצפה, בעזרת הדום, עם ערימת ספרים או בכל חפץ אחר.
~ השתמשו באוזניות – כשמתאמצים להקשיב לשיעור או הקלטה דרך הרמקול של המחשב אנו מאמצים את שרירי הצוואר וכך מייצרים עוד מתח בגוף. כמו כן, הגבירו את הניגודיות או הגדילו את הגופנים לנוחיותכם, והגדירו את בהירות המסך כדי למנוע מאמץ בעיניים שיוביל לעייפות.
~ הפסקות – גוונו את התנועות שלכם והקפידו על מעברים בין עמידה לישיבה. גם בזמן ישיבה, מתחו את הגוף, נסו לאמץ תנוחות גוף שונות, והרפו את העיניים לצורך התרעננות.
~ בדקו ונסו להבין מהן שעות הלמידה האפקטיבית עבורכם האם אתם ינשופי לילה או ציפורי שיר בבוקר. מעקב והבנה אחר הזמן המתאים עבורכם ללמידה, ישפר את רמות הריכוז, את איכות הלמידה, ואיכות הזיכרון שלכם/ן לבחינה