שימוש בAI טכנולוגיות בינה מלאכותית
17 בדצמבר 2023טכנולוגיות בינה מלאכותית, התחום אולי הכי חם כרגע שכולם מדברים עליו, מדוע שלא נפיק מכך תועלת גם עבור אוכלוסיית אנשים עם הפרעת קשב?
שימו הפוסט שלפניכם נוצר באמצעות טכנולוגיות בינה מלאכותית:
מוצאים את עצמכם שוברים את הראש בכתיבה אקדמית, ניסוח מייל או מטלה?
עבור אנשים רבים עם הפרעת קשב, כתיבה יכולה להיות משימה מאתגרת במיוחד. עבורם, פעולת תרגום המחשבות לכתיבה עלולה לעיתים להרגיש מציפה, מתסכלת וגוזלת זמן. למרבה המזל, התקדמות הטכנולוגיה, ובפרט טכנולוגיית ה-AI (הבינה המלאכותית), מאפשרת לאנשים עם הפרעת קשב ולתקשר בכתיבה בצורה יעילה יותר.
רובנו כבר שמענו או התנסנו ב-Chat GPT (ואם לא אז מומלץ מאוד). מדובר במחולל תוכן אשר יכול לסייע לנו בסיעור מוחין ולספק לנו תוצרים כתובים על כל נושא שעולה בדעתנו, וכדי להבטיח תוצאות איכותיות, חשוב שנלמד לעומק את העקרונות לכתיבת פרומפטים (פקודות).
הנה דוגמה למדריך מצוין לכתיבת פרומפטים, מטעם מכון מופ"ת –
https://did.li/oy7fT
עבור מי מאיתנו שמתבטאים בעל פה טוב יותר מבכתיבה, קיימות טכנולוגיות AI נוספות – כלי הכתבה קולית (Speech to Text). המשמעות היא שאתם יכולים פשוט לומר בקול את הרעיונות שלכם בצורה חופשית (על ידי דיבור למיקרופון המובנה במחשב/בסמארטפון) ולקבל פלט בכתב באופן אוטומטי, ברמת סנכרון ודיוק גבוהה. זה יכול לסייע לנו בשליפת רעיונות על דף ריק ולארגן אותם בשלב מאוחר יותר. שווה לנסות!
כמה דוגמאות לכלי הכתבה קולית:
הכתבה קולית באפליקציות מייקרוסופט: Word, PowerPoint, and Outlook. חפשו כפתור "הכתב".
מסמך גוגל דוקס Google Docs: כלים> הקלדה קולית או ctrl+shift+s
הכתבה קולית במכשירי אפל (Mac, ipad, iphone)- בוחרים ב- ״הפעל הכתבה״ או "Dictate".
הכתבה קולית מהסמארטפון – במקלדת.
נכתב על ידי גיל כלימור, מפתחת הדרכה בטכנולוגיות למידה במכללת אורנים, בעלת תואר שני באבחון וטיפול בלקויות למידה