הוא לבד

"החופש הגדול התחיל והוא לבד, אף חבר כבר לא מגיע אלינו, כל השנה הוא הלך לביה"ס והתמודד עם כל הקשיים הלימודיים והחברתיים. מדי פעם גם הגיעו חברים לשחק או ללמוד למבחן ביחד. מהרגע שהתחיל החופש, הוא לא יוצא לשום מקום, אוכל בלי הפסקה, שעות במחשב, במשחק עם חברים שנמצאים רק שם במחשב. יש להם מן משחק שמשחקים בו ילדים מכל העולם, אז נכון שהוא לומד אנגלית, אבל חוץ מזה הוא לא עושה כלום. כשאני מעירה לו שהוא לא עושה כלום כל היום ורק נמצא מול המסך, הוא מתעצבן עליי והתשובה שאני מקבלת "מה את רוצה, אני בחופש!!!! כל השנה אני הולך לביה"ס, לומד, קשה לי, ני עמוס אבל אין תלונות עליי. עכשיו אני צריך שקט, אני צריך  חופש!!!".

המילה הזאת "חופש", שחוזרת בכל פעם שאני מעלה נושא משתקת אותי, היא גורמת לי להרגיש שאני בעצם מפריעה לו בחוסר עשייה מקודשת שאסור לגעת בה. זה משגע אותי כי אני לא יודעת מי הם הנערים שהוא בקשר איתם, מה סוג החברות הזו ומה הם תורמים לו".

 

כך שיתפה אותי אתמול חברה והמשיכה – "זה לא נגמר במסך, כי הילד נשאר ער עד שעות מאוחרות כדי לשחק ומתעורר רק בצהריים. כך שגם הימים התהפכו לו וזה רק מנתק אותו עוד יותר מהחברים שלו. כבר כמה פעמים צלצלו חברים שרצו שיבוא אתם לים והוא סירב כי רצה להמשיך לישון. זה מבודד אותו. מנתק אותו גם מאתנו המשפחה, הוא לא מצטרף אלינו לארוחות, לא רוצה לבוא אתנו לבילויים. מה יהיה בתחילת השנה ? החברים בינתיים צוברים חוויות משתפות ובתחילת השנה הוא יהיה לגמרי מנותק מכל מה שעברו ביחד. אני דואגת לו".

 

ילדים שההתמודדות החברתית קשה להם, מחפשים את הרגעים של השקט בחופש. אלו רגעים שהם נלחמים עליהם ואם נכנס אתם למלחמה על השקט שלהם, הם יכנסו למגננה, יתעקשו וכל בקשה תתקבל בהתנגדות. חשבנו ביחד איך אפשר לכבד את הצורך שלהם ובכל זאת לעשות את זה אחרת.

 

  1. שיחה שבה אנחנו ההורים נדבר ממקום מבין, מכיל, מסביר ומשתף – מאוד תעזור.
  2. השיחה חייבת להיות בטון שקט, גם אם ייאמרו בה דברים שלא יהיה לנו נעים לשמוע.
  3. נחליט מראש לשמור אחד על השני ובשום מקרה לא נתפרץ ולא נאבד שליטה – נכון, זה לא קל.
  4. לפני שנקיים את השיחה, נחליט ביחד, מה הדברים שחשוב לנו שהילד יצטרף ועל מה אנחנו מוכנים לוותר.
  5. נתעניין, אבל באמת, במשחקים ובאתרים בהם הוא גולש במחשב. זה יוריד לנו את מפלס הדאגה. ידע נותן שקט.
  6. נסביר לו את החשיבות של שמירת קשר פיזי עם חברים, לפחות פעם בשבוע.
  7. נחליט ביחד על משימות שהוא יהיה אחראי עליהן בבית, כך שאנחנו נרגיש שהוא שותף.
  8. נפרגן ונעזור במציאת בילויים מעניינים עם חברים.

 

חופשת הקיץ מאתגרת, אך זו הזדמנות להתנסות עם הילדים שלנו בחוויות חדשות.

    תפריט נגישות