סמסטר ראשון מרגיש כמו רכבת הרים

סטודנטים יקרים, חודש הבא חוזרים לשגרת לימודים, אם זו השנה הראשונה שלכם אז היא יכולה להרגיש כמו רכבת הרים מטלטלת, אבל עם כמה טיפים נכונים, תעברו אותה כמו אלופים

 

🔷 מגיעות לכם זכויות – גשו כבר בהתחלה למרכז התמיכה לסטודנטים בקמפוס. הציגו אבחון, ובדקו איך לקבל עזרה או התאמה של אבחון מהמערכת, אל תתביישו להשתמש בכלים שמגיעים לכם.

 

🔷 מיקום זה הכול – מצאו את "מקום הכוח" שלכם בקמפוס, הפינה השקטה בספרייה, מדשאה נעימה, או שולחן מרוחק בקפיטריה. סביבה נכונה עושה פלאים.

 

🔷 אל תהיו גיבורים תקראו סיכומים – לפני שאתם שוברים את הראש ומנסים לקרוא מאות עמודים, שילפו קשרים: תשאלו חברים ותיקים או סטודנטים מהשנים הקודמות אם יש להם סיכומים טובים. לפעמים סיכום מוכן הוא חצי תואר.

 

🔷 למידה ניידת – שימו סיכומים ומצגות באפליקציה בטלפון הנייד. תלמדו תוך כדי נסיעה באוטובוס, בזמן המתנה בתור, או כשיש לכם רגע פנוי בין שיעורים.

 

🔷 ללמוד בזוגות (או בקבוצות קטנות) – מצאו שותף לדרך buddy, הסבירו אחד לשני את החומר בקול רם, זה יסדר לכם בראש את מה שלא הבנתם.

 

🔷 הפסקות חכמות – המוח שלכם צריך אוויר. כשמרגישים שהריכוז צונח קומו מיד, שתו משהו, צאו החוצה או הזיזו את הגוף. שינוי קטן באנרגיה מחזיר את הפוקוס.

 

🔷 תעזרו בבינה מלאכותית – השתמשו בכלים דיגיטליים כדי לסכם, לפשט מושגים מורכבים או לעשות סדר בבלאגן. (ויש לנו פה בעמוד מלא פוסטים וטיפים בדיוק על זה!).

 

#adhd #סטודנטים #טיפ

    תפריט נגישות